ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος της Κάσου

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ
-Στις εορταστικές εκδηλώσεις της 194ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Κάσου παρέστη ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Έπαρχος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας στη θέση «Αντιπέρατος» την Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα , ενώ το ίδιο βράδυ παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κάσου στην πλατεία της Κάσου στο Φρυ όπου απεύθυνε χαιρετισμό. Την Πέμπτη 7 Ιουνίου παρέστη στη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων Κασίων αγωνιστών στην κεντρική πλατεία της Κάσου. Τέλος ο Έπαρχος παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Κάσου και του αγήματος των εθνοφυλάκων του νησιού οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν και επέστρεψε στην Κάρπαθο την Πέμπτη το απόγευμα.
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ
Στον χαιρετισμό του ο Έπαρχος ανέφερε τα εξής:
«Δυό τρεις αράδες δεν αρκούν να περιγράψει κανείς το μέγεθος της αντρειοσύνης τις αλαργινές εκείνες ημέρες της άνοιξης, τότε που το μικρονήσι τυλιγμένο με τα αρώματα του Μάη, έγινε στάχτη και φωτιά. Τότε που βουβάθηκε τ’αγέρι, σώπασαν τα πουλιά κι η θάλασσα μοιρολογούσε. Σ’ αυτό το ξεμοναχιασμένο βραχονήσι, περίσσεψε η παλικαριά, κι οι στάχτες ξαναγέννησαν ελπίδες! Πλέξαμε πελώριο στεφάνι ευγνωμοσύνης, κι αύριο θα το εναποθέσουμε μπροστά στο ασύγκριτο μεγαλείο εκείνων των ψυχών που χάθηκαν! Θα μοιραστούμε μαζί την τιμή του τόπου που πατούμε, αυτής της ένδοξης μικροστεριάς. Αυτού του τόπου που η Ελλάδα αναδύεται από το τιμημένο χώμα και τις πέτρες του. Την Κάσο την ανεμοδαρμένη, την αγέρωχη! Το δυσκολοδάμαστο ακροτόπι της Ελλάδας! Σ’ αυτόν τον τόπο που παρέμειναν αναλλοίωτες οι αξίες, οι αρχές και τα ονειροπολήματα του. Του τόπου της μαγεύτρας λύρας, των μερακλήδων, του Πάθους και του Αλέντη. Σήμερα έχουμε υπέρτατο χρέος να κρατούμε τις μνήμες μας αξεθώριαστες και να είμαστε προσηλωμένοι στα ιδανικά που εκείνοι χάραξαν στις σελίδες της νεώτερης ιστορίας των σπαρμένων νησιών μας στο Αιγαίο. Δικαιούμεθα να είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς και να μεταλαμπαδεύουμε στη νέα γενιά τις αξίες και τις αρχές για τις οποίες εκείνοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν. Αντί να μεμψιμοιρούμε, ας υπερηφανευόμαστε. Αντί να φιλονικούμε, ας διδασκόμαστε.Αντί να λιθοβολούμε, ας φροντίσουμε να φτιάξουμε τις δικές μας παρακαταθήκες. Αντί να ομιλούμε σε φάλτσους τόνους, ας τραγουδήσουμε με τους σκοπούς της λύρας την παλικαροσύνη των ηρώων του ολοκαυτώματος. Αντί να αμφισβητούμε, ας χειροκροτήσουμε δυνατά όλους εκείνους στην αντρειοσύνη και τον πατριωτισμό των οποίων σήμερα υποκλινόμαστε.
Φωλιά έχουν κάνει οι ψυχές μέσ’ τ’ ουρανού τ’ αστέρια
και καρτερούν να ενώσουμε σε μια γροθιά τα χέρια
Αδελφοσύνης μήνυμα να στείλουμε ενωμένοι
αυτό ειν ο κόσμος ο απλόςπου απ’ όλους περιμένει».

Share

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video