ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Γιάννης Φλεβάρης στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Καστελορίζου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
-Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943 η Μεγίστη έγινε το πρώτο κομμάτι της Ελληνικής γης που απελευθερώθηκε από τον κατοχικό ζυγό και στους βράχους του Αιγαίου και της Μεσογείου ανέμισε και πάλι η γαλανόλευκη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη δυνατή και πολυπρόσωπη παρουσία της υπογράμμισε την ξεχωριστή θέση της Μεγίστης στη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.
Η δοξολογία τελέστηκε από τον ακούραστο ιερέα του Καστελλόριζου, τον παπά Γιώργη στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Τις εκδηλώσεις παιάνισε η Στρατιωτική μπάντα και τον εθνικό ύμνο έψαλαν μεγαλόφωνα οι στρατιώτες μας. Άψογο ήταν το τιμητικό άγημα καθώς και οι άντρες των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων που απέσπασαν το θαυμασμό όλων.
Στο λιμάνι της Μεγίστης, βρισκόταν αγκυροβολημένη η ΤΠΚ "Ρουσσέν». Στη συνέχεια μετέβησαν στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, τη νησίδα Στρογγυλή και Ρω με την σπουδαία γαιοστρατηγική σημασία για τη χώρα μας και επισκέφτηκαν το φυλάκιο του νησιού και τους φρουρούς των συνόρων μας. Ο κ. Σωτρίλλης ανέφερε ότι η πατρίδα πρέπει να παραμείνει μεγάλη και το Καστελλόριζό μας είναι όλη η Ελλάδα. Ο κ. Φλεβάρης δήλωσε από τη νήσο Μεγίστη ότι «το μέγεθος του νησιού μας είναι μικρό, «Μεγίστη» όμως είναι η αξία του, όσα συμβολίζει και όλα όσα προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα που αποτελούν για την πατρίδα μας ανεκτίμητο πλούτο, δύναμη και προοπτική που οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού».

Share

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video