ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΠΆΡΚΑ (ΑΣΠΗΕ) ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.




Εκτός την ομόφωνη αρνητική τοποθέτηση του Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά - Μαμάδου Τήνου, για τα Αιολικά Πάρκα, στο οποίο και συμμετέχω. 
Τοποθετούμε και προσωπικά πάλι για τα Αιολικά Πάρκα και λέω ΟΧΙ στα ΑΣΠΗΕ στο χειροποίητο νησί μας ! 
 
Όπως το 1993 ήμουν αντίθετος με την τοποθέτηση των Πυλώνων στο νησί, και δώσαμε αγώνα μέσα από τα τότε Δ.Σ. της Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις και του Συλλόγου Μαρλά - Μαμάδου που συμμετείχα, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή στο αμφιθέατρο του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ όλων των Τηνιακών Συλλόγων της Αθήνας και τον Φορέων της Τήνου, όπου υπήρξε καταλυτική άρνηση στην τοποθέτησή τους, τότε συγκρουστήκαμε ακόμα και με συντοπίτες που είχαν αντίθετη άποψη από με εμάς, αλλά και αργότερα με την τότε ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (περίοδο 1996 – 2000), καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασά Ιωάννη (περίοδο 2004 – 2005). 
 Πρόσφατα, δια μέσου του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά - Μαμάδου, είμαστε η πρώτη που δεν δεχτήκαμε την δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή μας. Έτσι και τώρα η προσωπική μου θέση είναι αρνητική ως προς την τοποθέτηση ΑΣΠΗΕ διότι προσβάλλουν την αισθητική του νησιού μας, το περιβάλλον και την προστασία της πανίδας, καθώς και την μετανάστευσή των πουλιών . 
Η απόφαση, 23.01.2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, παραβιάζει κάθε έννοια Δημοκρατίας, μη λαμβάνοντας υπόψη την αντίθετη άποψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η έγκριση αυτή, για την κατασκευή και λειτουργία αυτών των εκτρωμάτων 100 μ. και πλέον μέτρα ύψος, και επιπλέον 35 μ.η 1/2 ακτίνα σύνολο 135 μ. των «Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, με συνολική ισχύ 218,5 ΜW και των συνοδευτικών έργων για το νησί μας, με βρίσκει σφόδρα αντίθετο. Η εκμετάλλευση των Αιολικών πάρκων για το νησί μας, δεν έχει αντιμετωπιστεί ορθά, χωρίς να τους στοιχειώδες κανόνες των οι επιπτώσεων, στην παραβίαση της αισθητικής ενός νησιού, (δεν μιλάμε για απέραντες εκτάσεις στεριάς), με σοβαρές και μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα παραβιάσουν την ιδιαίτερα φυσιογνωμία ενός μοναδικό χειροποίητου τοπίου και ειδικότερα της Τηνιακής ενδοχώρας. 
Είμαι κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση αυτών των εκτρωμάτων, που προσβάλουν το νησί μας, επιβαρύνουν την αισθητική, το περιβάλλον και την πανίδα και πολλά άλλα, που θα ήθελαν αρκετές σελίδες για τις αναφέρω. Συνυπογράφω οποιαδήποτε ενέργεια του Δήμου Τήνου και όλων των Φορέων που σκοπό έχει την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς και σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της, στο (ΣΤΕ) Συμβούλιο Της Επικρατείας ή σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο Δικαστήριο. 
 
 Νικόλαος Β. Χατζής

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video