ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πεντηκοστή επέτειος Μοναχικής Ζωής Της Αδ. Αγνής Αλμπέρτη

Πεντηκοστή επέτειος Μοναχικής Ζωής Της Αδ. Αγνής Αλμπέρτη


Απλά, μοναχικά και ταπεινά γιορτάστηκε και στην Εκκλησία της Τήνου, το χρυσό ιωβηλαίο έτος μοναχικής ζωής της εκ Τήνου καταγομένης Ουρσουλίνας μοναχής αδ. Αγνής Αλμπέρτη.
Τις βραδινές ώρες χθες Τρίτη 18 Μαΐου 2017 ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος τέλεσε τη θεία Λειτουργία στο γιορτινά στολισμένο παρεκκλήσιο των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου. Μαζί του συλλειτούργησε  και ο ευρισκόμενος  στο νησί για ποιμαντική εξυπηρέτηση,  π. Μάρκος Βιδάλης του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής των εν Αθήναις Καθολικών.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε μεταξύ άλλων:
Υπάρχουν δύο τρόποι για να γιορτάσει κάποιος ένα ιστορικό γεγονός της ζωής του.
Ο ένας είναι να τα γιορτάσει με πανηγυρισμούς και μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τον τρόπο που βιώθηκε αυτό το γεγονός. Ο άλλος  είναι ένας απλός και ταπεινός που πολύ περισσότερο την ευαγγελική έννοια και την πραγματική αξία αυτού του ιστορικού γεγονότος.
Χαίρομαι που και οι δύο εναπομένουσες  Ουρσουλίνες μοναχές, εδώ παρούσες, διάλεξαν και οι δύο τον δεύτερο τρόπο του εορτασμού των σημαντικών επετείων της μοναχικής τους αφιέρωσης.
Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο προσκυνητάρι του Αγίου Ιωσήφ μέσα στο κτήμα της Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου,η αδελφή Θηρεσία γιόρτασε τα 45 χρόνια αφιερωμένης ζωής.
Σήμερα σ’ ένα άλλο παρεκκλήσι, αυτό που η ίδια η αδ. Θηρεσία διαμόρφωσε και ολότελα την αντιπροσωπεύει, επέλεξε η ίδια να γιορτάσει  τα πενήντα  χρόνια της μοναχικής ζωής της πνευματικής αδελφής της αδ. Μαρίας - Αγνής.
Για όλα  η τοπική μας Εκκλησία παρούσα εδώ, δια του επισκόπου της, θέλει να ευχαριστήσει το Θεό και να συγχαρεί και τις δυο. Η κάθε μια με το δικό της τρόπο, τα δικά της χαρίσματα, τις δικές της ανησυχίες και τον διαφορετικό χαρακτήρα της συνεχίζετε να δίνετε μαρτυρία της αφιερωμένης στον Κύριο σας.
Είναι μία χρονική στιγμή που και οι δύο σε δύο διαφορετικούς χώρους έχετε τη δυνατότητα να συμβιώνετε, ως μοναχές και μόνες σας με την καθημερινή παρουσία του μόνου νυμφίου σας, του Ιησού Χριστού, που είναι  παρών στο άγιο αρτοφόριο αυτού του παρεκκλησίου και του παρεκκλησίου στο Αμαρούσιο.
Αδελφή Αγνή, τώρα βιώνεις μία περίοδο της ζωής σου πολύ διαφορετική από αυτή που έζησες μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν η παρουσία σου και η εργασία σου στις τάξεις του Σχολείου σας στο Ψυχικό, ήταν μια δυναμική ψυχή που συνέβαλε με πολλούς τρόπους στο να διδάσκεις με τις γνώσεις σου και να κατηχείς με το παράδειγμά σου  τη μαθητιώσα νεολαία.
Στα πολλά ακόμα χρόνια που ο Κύριος θα σου χαρίσει εύχομαι να συνεχίσεις να δίνεις τη μαρτυρία αγάπης που οφείλεις  στο Χριστό και στην Εκκλησία. Ενώ γιορτάζουμε μαζί σου αυτή την ευτυχή επέτειο της ζωής σου, ζητούμε σήμερα με την τέλεση της θυσίας του Χριστού για μας, να σε εμπνεύσει νέους τρόπους για να συνεχίσεις να μαρτυρείς την αφιέρωσή σου στο Χριστό. Μην παραδοθείς στην απομόνωση αλλά συνέχισε να είσαι δυναμική, τα τάλαντα με τα οποία ο Κύριος σε πλούτισε δεν σου τα ζητά να του τα επιστρέψεις ακόμη, συνέχισε να τα πολλαπλασιάζεις προς όφελος της Εκκλησίας του Χριστού και τη δική σου σωτηρία.
Το Άγιο Πνεύμα να συνεχίζει να σε φωτίζει και να σου υποδεικνύει νέους δρόμους μέσα από τους οποίους θα διαβαίνεις για να συνεχίσεις να κατηχείς με το παράδειγμά σου και όλη τη ζωή σου.
Μην ξεχνάς πως δίπλα σου έχεις μία άλλη σχεδόν συνομήλικη αδελφή σου, της οποίας η υγεία τον τελευταίο καιρό έχει κλονιστεί, όμως η ίδια δεν έχει κλονιστεί, έχει όμως ανάγκη από τη βοήθειά σου. Βοήθησέ την και εκείνη θα συνεχίσει να κάνει  το ίδιο για σένα. Έτσι αγαπημένες και αδελφωμένες να ενώσετε τις δυνάμεις  σας και τα χαρίσματά σας και να συνεχίσετε να δίνετε μαρτυρία αγάπης προς τα έσω και προς τα έξω. Να θυσιάζεται η μία για την άλλη αυτό ζητά ο Κύριος από σας, διότι  η άλλη για την κάθε μια είναι το πρόσωπο του Χριστού, είναι αυτός που πρέπει να συνεχίσετε να υπηρετείτε. Αυτό τώρα περιμένει η Εκκλησία από σας. Και επειδή είμαι βέβαιος πως ποτέ αυτό δεν το ξεχνάτε, και το προσπαθείτε με όλες σας τις δυνάμεις. Θα τα καταφέρετε. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ για ότι διότι έχετε προσφέρει  στο μοναχικό σας τάγμα, στην  Εκκλησία και σε μένα

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video