ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκαίνια Έκθεσης Richard Lethen & James Lee Byars

Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 21/4 – 19/6/2017

Richard Lethen & James Lee Byars
 "Ο Λύκος και ο Κήπος"
Οι Κυκλάδες συναντούν την Τέχνη της Άπω Ανατολής

"The Wolf in the Garden"Cyclades meet the East
21/4 -19/6/2017
Εγκαίνια: 21/4, στις 8 μ.μ.

 Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού παρουσιάζει το έργο του Richard Lethen ενός μεγάλου Τεξανού εικαστικού που από τη δεκαετία του ’80 έχει επιλέξει την Τήνο για δεύτερο τόπο κατοικίας του. Η Τήνος, η ύπαιθρος και οι άνθρωποί της αποτελούν διαρκή πηγή έμπνευσής του, ενώ σε αυτήν βρίσκει ακόμη και πρώτες ύλες για τις δημιουργίες του (χαρτί από τοπικό χασάπη, κεραμικά κ.ά.). 


Άρχισε να ζωγραφίζει στην Αμερική ακολουθώντας το αμερικανικό αφαιρετικό ύφος, σύντομα όμως ένιωσε ότι αυτό το ύφος, αν και ισχυρό, ήταν περιορισμένο. Ταξίδεψε λοιπόν στην Ανατολή για να γνωρίσει τα παλιά Κινέζικα και Ιαπωνικά έργα τέχνης θεωρώντας ότι αυτά έχουν κάνει σοβαρές υπερβάσεις στον τομέα. Και πάντα επέστρεφε στην ελληνική ύπαιθρο για να αφομοιώσει ό,τι είχε προσλάβει στην Ανατολή. Σύμφωνα με τον Stephen Addiss: «ο Richard Lethen δημιούργησε έναν κόσμο εικόνων συγχωνεύοντας Ανατολικές και Δυτικές καλλιτεχνικές παραδόσεις, ταυτόχρονα όμως οι μεταμορφώσεις του από αυτές τις παραδόσεις προσλαμβάνουν έναν μοναδικά δημιουργικό χαρακτήρα».

Τα έργα του Lethen συνεκτίθενται στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με δημιουργίες του εκλιπόντος φίλου του, James Lee Byars (1932 -1997),ενός μυθικού εκπροσώπου της avant-garde. Τα εν λόγω έργα προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Richard Lethen. Ας σημειωθεί ότι ο Byars είχε ειδικευθεί στην παραστατική τέχνη και την γλυπτική εγκατάσταση, με βάση την ιδέα του «Τελείου».


Και οι δυο καλλιτέχνες γεννήθηκαν την ίδια χρονιά στις Μεσο-δυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. Συναντήθηκαν όμως για πρώτη φορά όταν πραγματοποίησαν έκθεση στην ίδια γκαλερί της Ν. Υόρκης. Αν και εκ πρώτης όψεως η τέχνη τους είναι τελείως διαφορετική, μοιράζονται κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό, μολονότι συναντήθηκαν ελάχιστες φορές, αλληλογραφούσαν για πολλά χρόνια. Μέρος αυτών των ιδιαίτερων επιστολών του Byars θα εκτεθούν στο Ι.ΤΗ.Π.

Εγκαίνια: 21 Απριλίου, στις 8 μ.μ., με τη συμμετοχή του  ΑΝΙΜΑ Flute guitar duet: «Μουσική & Σινεμά»
Opening: 21st April, at 8 pm, with the ΑΝΙΜΑ Flute guitar duet: “Music & Cinema”

Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων έως 30 Ιουνίου είναι:

Δευτέρα - Πέμπτη: 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Παρασκευή: 10.30 π.μ. - 2 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Σάββατο: 10:30 π.μ. - 2:30 μ.μ.

Opening hours of the exhibitions

Monday - Thursday: 9:00 - 15:00
Friday: 10:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Saturday: 10:30 - 14:30





  

Photos: Αθανάσιος Σκουλουδάκης
  • lethen_web



































Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία του ΑΝΙΜΑ Flute guitar duetμε θέμα «Μουσική & Σινεμά», στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα στο ισόγειο του Ιδρύματος.
Το Anima φλάουτο – κιθάρα ντουέτο δημιουργήθηκε το Μάιο του 2013 από την Anne Pujolas Φωσκόλου (φλάουτο) και την Μαργαρίτα Σαλταμανίκα (κιθάρα). Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ένα ευρύ μουσικό φάσμα που απλώνεται από το στιλ μπαρόκ έως το σύγχρονο τανγκό και το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video