ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημαρχείο Xίου: Τέλος στους πολιτικούς γάμους από τον δήμαρχο -Τι απαντά


Με μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα σηματοδοτεί η νέα δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη την έναρξη της θητείας της, στέλνοντας μήνυμα για αλλαγές ακόμα και σε καθιερωμένα, που είχαν πλέον καταστεί κοινωνικά ήθη για τη Χίο.
Με απόφαση του κ. Κάρμαντζη δεν θα τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου κι όσοι δημότες και δημότισσες επιλέγουν αυτή την διαδικασία για να ενώσουν τις τύχες τους θα… αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Όπως γράφουν τοπικά ΜΜΕ, το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια απόφαση, η οποία δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και αναντίρρητα υποβαθμίζει τον θεσμό του πολιτικού γάμου, τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Μανώλη Βουρνού να απέχει από αυτά τα καθήκοντα.

Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής θα τύχει άμεσης εφαρμογής με ένα ενδεχόμενο να τελεσθούν κάποιοι ελάχιστοι γάμοι, που ήδη έχουν ορισθεί στο δημαρχείο Χίου αν και υπάρχει περίπτωση και αυτοί να μετακινηθούν μακριά, αλλά όχι τόσο, στο κτίριο του πρώην ΔΗΠΕΘΕ, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Ως αντιδήμαρχοι οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι να τελούν τους πολιτικούς γάμους έχουν ορισθεί οι κ.κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Παναγιώτης Μανδάλας και Ισίδωρος Ντομάτας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν όλοι θα τελούν γάμους από όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού.
Για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών γάμου αρμόδιοι έχουν ορισθεί για την Δ.Ε. Χίου ο κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς, για τις Δ.Ε. Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής ο κ. Ισίδωρος Ντομάτας, για τις Δ.Ε. Αγίου Μηνά και Καμποχώρων ο κ. Παναγιώτης Μανδάλας, για τη Δ.Ε. Ιωνίας ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης και για την Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων ο κ. Γιάννης Ξενάκης.

Η απάντηση του Δημάρχου

Κατηγορηματικός σε ότι αφορά στην απόφασή του να σταματήσει τους πολιτικούς γάμους στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου Χίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικά παρά μόνο χωροταξικά κίνητρα, ήταν σε δηλώσεις του \ ο νέος δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.
Όπως εξήγησε η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε στον βωμό της διευκόλυνσης των πολιτών, σημειώνοντας ότι η κεντρική αίθουσα που χρησιμοποιείται για γάμους, χρησιμοποιείται επίσης για συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γάμοι να γίνονται βιαστικά ή οι επιτροπές να βιάζονται να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις εξαιτίας γάμου που ακολουθεί.
Αντ’ αυτού, είπε ο κ. Κάρμαντζης, προσφέρουμε πολύ καλύτερους χώρους στα νέα ζευγάρια και με άνεση για οποιοδήποτε κέρασμα ακολουθεί στη συνέχεια.
«Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση τον πολιτικό γάμο και αν χρειαστεί θα ανοίξουμε όλα τα πρώην δημαρχεία σε όλη τη Χίο από τη Βολισσό μέχρι και το Πυργί», εξήγησε, βάζοντας τέλος σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Το προφίλ του νέου Δημάρχου



Γεννήθηκε στις Καρυές Χίου, είναι το δεύτερο από τα επτά παιδιά της οικογένειας.
Απόφοιτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Χίου το 1974.
Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού μέχρι το 1978. Εν συνεχεία, αποφοιτώντας από τη Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων υπηρέτησε επί 28 μήνες ως Έφεδρος Ανθυπίλαρχος στον Ελληνικό Στρατό.

Το 1981 κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διορίζεται ως πρώτος επιτυχών με βαθμό άριστα Δικαστικός Επιμελητής στο Πρωτοδικείο Χίου.
Πτυχιούχος με άριστα στην Βυζαντινή Μουσική (πενατετούς φοιτήσεως) του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.
Το 1990 εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ομηρούπολης. Το 1994,εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Χίου. Το 1998, επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος, εκ των δύο πρώτων του Νομού Χίου.

Διετέλεσε:
Πρόεδρος και μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματείων,αλλά και άλλων φορέων. Επί δώδεκα έτη, ήτοι απο το 1987 έως 1999 προσέφερε από θεσμικές θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου στα εκκλησιαστικά δρώμενα.

Αιρετός Γενικός Γραμματέας Εφέδρων Αξιωματικών Χίου επί επτά τριετίες συνεχώς,1990 μέχρι και σήμερα. Αιρετό μέλος στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος 1995-1998.
Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το 1997.
Αντινομάρχης Χίου 1999-2000.
Αιρετός Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου 2000-2002.
Εκλεγμένος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χίου και μέλος Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας 2007-2010.
Εκλεγμένος Άμισθος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χίου από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι σήμερα.

Έγγαμος με την κ. Άννα Μπίζα, Προισταμένη της Υγειονομικής Μονάδος του Ι.Κ.Α. Χίου.Έχουμε δύο παιδιά, την Καλλιόπη, Δικηγόρο, και τον Γιώργο, Πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό.




Πηγή

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video