ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Τήνος με τα μικρά παραδοσιακά χωριά τα ξωκλήσια και τους περιστερώνες

Η Τήνος είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο της χώρας μας, αφού κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί χιλιάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Παναγία και να εκπληρώσουν το τάμα τους. 

Χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι μεγάλες αμμουδιές και τα μικρά παραδοσιακά χωριά με τα πολλά ξωκλήσια και τους περιστερώνες. Το πρώτο που αντικρίζει ο επισκέπτης που φθάνει στο λιμάνι της Τήνου με το καράβι είναι το καμπαναριό της Ευαγγελίστριας και η μεγαλοπρεπής εκκλησία που δεσπόζουν σε λόφο πάνω από τη Χώρα που είναι και πρωτεύουσα του νησιού.

Είναι κτισμένη γύρω από το λιμάνι από όπου ξεκινά και η λεωφόρος της Μεγαλόχαρης που καταλήγει στον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου. Κάτω από τον κεντρικό ναό βρίσκεται ο ναός της Ευρέσεως ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ζωοδόχο Πηγή. Κοντά στην είσοδο του ναού της Ευρέσεως βρίσκεται και το Μαυσωλείο της «Ελλης» του εύδρομου που τορπιλίσθηκε από ιταλικό υποβρύχιο στο λιμάνι της Τήνου το 1940. Στην ανατολική πλευρά του νησιού ξεχωρίζουν οι αμμουδιές του Αγίου Ιωάννη του Αγίου Σώστη και του Αγίου Φωκά.

Είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες και βρίσκονται κοντά στην πόλη. Στην δυτική πλευρά συναντάμε τα Κιόνια-δημοφιλές τουριστικό θέρετρο-και τα Υστέρνια ένα παραδοσιακό χωριό με μαρμαρόστρωτα δρομάκια.

Το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου είναι ο Πύργος , το χωριό των καλλιτεχνών. Εκεί αξίζει να επισκεφθείτε το σπίτι του Χαλεπά ,του γνωστού γλύπτη, που έχει μετατραπεί σε μουσείο. Άλλο αξιόλογο χωριό είναι η Κώμη, κλασικό δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής ενω κοντά βρίσκεται ο κόλπος της Κολυμπήθρας όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κυκλαδίτικη κουζίνα με τη λούζα,το λουκάνικο, το σκορδάτο και το χοιρομέρι.

Επίσης πασίγνωστα είναι το τηνιακό γάλα, η γραβιέρα ,η κοπανιστή, το ανθότυρο και φυσικά τα φημισμένα τηνιακά γλυκά όπως τα αμυγδαλωτά, τα ξεροτήγανα, τα λουκούμια κ.α. Η μεγαλύτερη γιορτή της Τήνου και από τις μεγαλύτερες της Ορθοδοξίας είναι η γιορτή της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο.

Πάντως το νησί μιας και έχει έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα, δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Εάν όμως θέλετε να ξεκουραστείτε να απολαύσετε τη θάλασσα και να περιηγηθείτε στα όμορφα γραφικά χωριά, τότε η Τήνος είναι ο ιδανικός προορισμός.

Πηγή: tinosvoice.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video