ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Τήνος γεννά γλυκιές αναμνήσεις


Υπάρχουν άνθρωποι που ήρθαν στην Τήνο για να προσκυνήσουν την Παναγία και εντυπωσιάστηκαν από τις απρόσμενες ομορφιές της.


Κοντά στη Χώρα της Τήνου, μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά, είναι σκαρφαλωμένο πάνω σ' ένα λόφο το γραφικό χωριό Τριαντάρος. Η θέα προς την αμμουδερή παραλία του Άγιου Φωκά είναι μαγευτική.


Κοντά είναι και το επίσης υπέροχο χωριό Μπερδεμιάρος. Τα σπίτια του τα έχουν αναπαλαιώσει στο παραδοσιακό ύφος οι ξένοι που τα έχουν αγοράσει κι έτσι έχει διατηρήσει τη γραφικότητά του.




Το καμάρι της ευρύτερης περιοχής είναι το χωριό Δύο Χωριά με μια πανέμορφη πλατεία με πλατάνια και μια δροσερή πηγή. Το λένε Δύο Χωριά, γιατί κάποτε ήταν δύο χωριά, που τα χώριζε ένα ποταμάκι.Από εδώ μπορείς να πας για μπάνιο στη Λυχναφτιά.






ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ



Εκτός από τη Λυχναφτιά και τον Άγιο Φωκά, καλές αμμουδιές στην Τήνο είναι ο Πάνορμος, η Ρόχαρη, η Κολυμπήθρα, η Παχιά Άμμος, ο Άγιος Γιάννης Πόρτο, η Αγία Κυριακή, ο Άγιος Σώστης, το Σκυλαντάρ, τα Καλύβια, ο Όρμος Γιαννάκη, η Καρδιανή, η Σάντα Μαργαρίτα, ο Άγιος Ρωμανός και η Πλατιά Άμμος.

Όταν φυσάει, καλές παραλίες για μπάνιο είναι ο Άγιος Μάρκος και ο Όρμος Υστερνίων.

Ωραία παραλία με βοτσαλάκι είναι τα Τσαμπιά (που έχουν και άμμο).



ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΝΟΥ



Στο προαύλιο της Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας είναι μαζεμένα τόσα αξιόλογα να δεις: Το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, η Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, η Πινακοθήκη, η Θεομητορική Έκθεση.



Στο χωριό Πύργος ας πάμε στο Μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά και στο Μουσείο των Πανορμιτών Καλλιτεχνών.



Λαογραφικά Μουσεία λειτουργούν στα χωριά Βωλάξ, Στενή, Καρυά, Φαλατάδος.





Όμως η Τήνος είναι παντού ένα αξιοθέατο. Όπου και να κοιτάξεις, θα δεις εκκλησάκια, περιστεριώνες, ανεμόμυλους, λιοτρίβια, μαρμάρινες βρύσες. Χωριά με καλντερίμια και καμάρες, σπίτια με κατώγια, πεζούλια στις αυλές, πιθάρια και λουλούδια.




Η Τήνος είναι ένα ανοιχτό λεύκωμα δίπλα στη θάλασσα, που σε περιμένει να ζωγραφίσεις τις δικές σου καλύτερες αναμνήσεις.




από noreply@blogger.com (TINOS VOICE)

μέσω Φωνή της Τήνου - Νέα από την Τήνο και όχι μόνο....
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video