ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Λύκειο Ελληνίδων τίμησε τη μνήμη της της Ευεργέτιδάς του

Το Λύκειο Ελληνίδων τίμησε τη μνήμη της της Ευεργέτιδάς του


«Στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου η μνήμη του αειμνήστων μεγάλων ευεργετών μας Ευάγγελου και Μαριόγκας Πετρίτση, είναι ευγνώμονα χαραγμένη στους χώρους μας, αφού χάρις στη γενναιόφρονα δωρεά τους μέρους της αρχοντικής κατοικίας των στην οδό Σουρή, επιτυγχάνεται διαχρονικά η διατήρηση και προαγωγή του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού μας έργου για το οποίο η αγάπη και το ενδιαφέρον τους ήταν συνεχή» τόνισε στον επιμνημόσυνο λόγο της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου Χριστίνα Λιγοψυχάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μεγάλης Ευεργέτιδος Μαριόγκας Ευαγγέλου Πετρίτση.


Μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ι.Ν. Άγιου Νικολάου από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.


Αναφορά στην Μαριόγκα Πετρίτση


Η κ. Λιγοψυχάκη κάνοντας μια μικρή αναδρομή στη ζωή και το έργο της Μαριόγκας Πετρίτσηαφού γνωστοποίησε ότιοι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους συγγενείς της κεκοιμημένης ευεργέτιδας να παραστούν - τόνισε ότι ήταν γόνος της αρχοντικής οικογενείας Γουλανδρή από την Άνδρο. Σύζυγος του εκλεκτού συμπολίτης μας Ευάγγελου Πετρίτση, γαλουχημένη με ευγενή ιδεώδη και αξίες ζωής, δίδασκε με την παρουσία της και μόνο αρετή και αξιοπρέπεια. Πραγματική αρχόντισσα, ήταν από τις φυσιογνωμίες εκείνες που λειτουργούν σαν κινητήριος δύναμη για τους γύρω τους.


Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από ένα χρόνο το Λύκειο Ελληνίδων το δ.σ. , τα μέλη, οι δάσκαλοι, οι μαθητές χορού, παραδοσιακών μουσικών οργάνων και εργαστηρίου ζωγραφικής, με βαθύτατη θλίψη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία την μεγάλη ευεργέτιδά μας σεβαστή δέσποινα Μαριόγκα Πετρίτση.. Έφυγε πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω της την «καλή μαρτυρία» των έργων της… Η Αττική γη αγκάλιασε το φθαρτό σώμα της και σήμερα εμείς εδώ, με σεβασμό και τιμή τελούμε ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της …


Ας είναι αιωνία της η μνήμη»


Είναι βέβαιο ότι το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου θα έχει πάντα στην καρδιά του την Μαριόγκα Πετρίτση και θα τη μνημονεύει ανελλιπώς κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας τη δωρεά της. Πράξη, που μεταλαμπαδεύει τον ψυχικό πλούτο, τα ευγενή συναισθήματα για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία της προς την παράδοση και τον πολιτισμό.








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video