ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το βραβευμένο σπίτι στο νότιο άκρο της Μήλου

Το βραβευμένο σπίτι στο νότιο άκρο της Μήλου


Το γραφείο deca Architecture διακρίθηκε στα αρχιτεκτονικά βραβεία Architizer A+ 2014 που απονεμήθηκαν στη Νέα Υόρκη για ένα σπίτι στο νότιο άκρο της Μήλου. Το Voronoi’s Corrals βρίσκεται σε περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000. Η βασική σχεδιαστική αρχή της πρότασης είναι ο σαφής διαχωρισμός των οικειοποιούμενων περιοχών της έκτασης από το άγριο τοπίο μέσα από τη διαμόρφωση τεσσάρων μαντριών (corrals).


Τα όρια των μαντριών μπήκαν στο τοπίο αυστηρά με λιθόχτιστους τοίχους. Καθένα από τα τέσσερα μαντριά έχει τη δική του κλίμακα και το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα που προσδιορίζεται από τα ερεθίσματα του άμεσου περιβάλλοντός του.


Το σπίτι περιβάλλεται από μια ξερολιθιά συνολικού μήκους 700 μέτρων και έχει έκταση 200 στρεμμάτων. Διατηρεί το γεωργικό χαρακτήρα της έκτασης όπου φυτεύονται 550 ελαιόδεντρα, ένας λαχανόκηπος και ένας αμπελώνας.


home2


Ο όγκος γης που προκύπτει από τις εκσκαφές, εναποτίθεται μέσα στο μαντρί, διαμορφώνοντας μια νέα μορφολογία εδάφους και επιτρέποντας την εγκατάσταση ενός οριζόντιου γεωθερμικού δικτύου που υποβοηθά τα συστήματα ψύξης και θέρμανσης.


Ο περιμετρικός τοίχος του μαντριού λειτουργεί και ως τοίχος αντιστήριξης για τη νέα τοπογραφία. Στο νότιο άκρο του μεταλλάσσεται διαμορφώνοντας την όψη ενός μικρού ξενώνα που καλύπτεται από χώμα και ελιές. Το χώμα βάθους 80 εκατοστών μονώνει το δώμα του ξενώνα, ενώ στον άξονα Βορρά – Νότου μια τομή στη γη λειτουργεί ως χωνί καθοδηγώντας το μελτέμι ώστε να προσφέρει φυσικό αερισμό στους εσωτερικούς χώρους.


home3


Το Immersion Corral είναι σαν ένα κάβουρα που αγκιστρώνται στο έδαφος. Αναγκάζεται να αγκιστρωθεί επειδή οι αισθήσεις του βομβαρδίζονται: οι ήχοι της θάλασσας βουίζουν στα αυτιά του, ο ορίζοντας τον περικυκλώνει, νιώθει την αλμύρα στον αέρα.


Το Isolation Corral είναι στην άκρητου κτήματος. Απολαμβάνει την αίσθηση της απομόνωσης μέσα στο Κυκλαδίτικο δάσος καθώς και μια μακρινή θέα της θάλασσας μέσα από το σκόπευτρο που δημιουργούν δυο πλαγίες. Το μαντρί προστατεύει μια σπάνια ποικιλία τοπικών μουριών. Σε μια γωνία του τοποθετείται ένα σκίαστρο κάτω από το οποίο υπάρει μια αιώρα.


Το Preservation Corral έχει έκταση 580 τ.μ και βρίσκεται στο πιο απάνεμο σημείο της έκτασης. Φιλοξενεί 14 δέντρα, τοπικές ποικιλίες που τείνουν να εξαφανιστούν.


Πηγή: Lifo.gr








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video