ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Αναταράξεις» για την ανάπλαση της παραλίας

«Αναταράξεις» για την ανάπλαση της παραλίας


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με κυριότερο θέμα την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης (ΟΣΑΑ) της Ερμούπολης.


Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η αύξηση του προϋπολογισμού για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Ερμούπολης, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 1.272.697 ευρώ, χρήματα τα οποία αφαιρέθηκαν από τα προβλεπόμενα έργα στο χώρο του στρατοπέδου (πάρκινκ, παιδική χαρά κλπ.), μιας και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την παραχώρησή του.


Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γουσγουνέλης: "Κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε τις προθεσμίες του ΟΣΑΑ και να μην χαθούν τα έργα και τα χρήματα. Αν δεν γίνουν τώρα αυτές οι τροποποιήσεις θα πάμε 2-3 μήνες πίσω με κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν τα έργα εντός των προθεσμιών".


Επίσης, ο κ. Γουσγουνέλης εισηγήθηκε την αύξηση του προϋπολογισμού και για την ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς στα Πευκάκια (από 200 σε 400 χιλιάδες ευρώ). Τέλος, πρόσθεσε πως και για τις δύο περιπτώσεις, τόσο οι μελέτες όσο και οι σχετικές εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο.


Αλληλοκατηγορίες για προχειρότητα


Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τις συνεχείς τροποποιήσεις στο ΟΣΑΑ, με τον επικεφαλής Ανδρέα Γιαλόγλου να τονίζει χαρακτηριστικά: "Είναι δείγμα μέγιστης προχειρότητας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η δεύτερη τροποποίηση του ΟΣΑΑ μέσα σ' ένα μήνα. Ειδικά για την ανάπλαση της παραλίας, διπλασιάζουμε τον προϋπολογισμό χωρίς μελέτες και χωρίς να ξέρουμε αν έχει πάρει την σχετική περιβαλλοντική έγκριση".


Η απάντηση ήρθε από τον αντιδήμαρχο κ. Παπαμανώλη: "Προχειρότητα είναι το σχέδιο που μας παραδώσατε, ένα σχέδιο χωρίς μελέτες και προϋπολογισμούς. Τώρα που τρέχουμε για να κάνουμε τις μελέτες και τους προϋπολογισμούς να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε και άλλες τροποποίησεις αν χρειαστεί".


Σ' αυτό το σημείο τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον κ. Γιαλόγλου να κάνει λόγο για εκφράσεις εντυπωσιασμού και μεγαλοστομίες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διαφωνεί με την ανάπλαση απλά τον τρομάζει η διόγκωση του προϋπολογισμού και τον κ. Γουσγουνέλη, απευθυνόμενο προς τη μειοψηφία να λέει "θα το μετανιώσετε αν δεν ψηφίσετε αυτή την τροποποίηση".


Τελικά, σε ρόλο "πυροσβέστη", ο εκτελών χρέη δημάρχου Αλέξης Αθανασίου (ο κ. Μαραγκός βρισκόταν στην Αθήνα) ανέφερε: "Έίναι ένα έργο πνοής για την Ερμούπολη, για το οποίο ακούω από μικρό παιδί. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, μην το "τορπιλίζουμε". Αφήστε μας να κάνουμε την προσπάθειά μας για να γίνει το έργο".


Τελικά η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και ΟΣΑΑ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις θετικές ψήφους όλων των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής.


gousgounelis


gialoglou


xrysafidis kazantzaki athanasiou








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video