ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ολη η χώρα είναι στον αέρα. Το βρόμικο παιχνίδι της τρόικας, οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ και ο εκνευρισμός για τη διαρροή του e-mail


Ολη η χώρα είναι στον αέρα. Το βρόμικο παιχνίδι της τρόικας, οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ και ο εκνευρισμός για τη διαρροή του e-mail ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Ολη η χώρα είναι στον αέρα. Το βρόμικο παιχνίδι της τρόικας, οι νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ και ο εκνευρισμός για τη διαρροή του e-mail


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθώς τις τελευταίες ώρες το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα.

Ενώ μέχρι το πρωί επικρατούσε αισιοδοξία ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα απαντούσαν στο e-mail της ελληνικής κυβέρνησης και θα «κλείδωνε» η ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα, αίφνης τα... τηλέφωνα σίγησαν. Κανείς από την τρόικα δεν απαντά στις πιέσεις της κυβέρνησης για το τι πρόκειται να γίνει ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά το ΔΝΤ έχει κρατήσει την πιο σκληρή στάση και απαιτεί νέα μέτρα.

Δεν ικανοποιείται ούτε ακόμη και με τα πρόσθετα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός πέσει έξω. Μέτρα που είναι ήδη πολύ βαριά για να τα αντέξει πολιτικά ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Την ίδια στιγμή η δημοσιοποίηση των απαντήσεων της ελληνικής πλευράς «σόκαρε» τους πάντες γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις που ουσιαστικά ανοίγουν παράθυρο για νέο μνημόνιο με επώδυνα μέτρα. Πηγές στην Αθήνα έλεγαν ότι η διαρροή του εγγράφου προέρχεται από την πλευρά της τρόικας και αναρωτιούνταν ποια είναι η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης την παρούσα χρονική στιγμή.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ότι η τρόικα «αδειάζει» σταδιακά την κυβέρνηση διότι αφενός δεν απαντά στο τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις και αφετέρου διαρρέει το κείμενο το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά επώδυνες δεσμεύσεις όπως η αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις ή ακόμη και η ακύρωση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί «παγωμάρα» από την σκληρή στάση της τρόικας, ωστόσο, τηρούσαν στάση αναμονής προκειμένου να δουν αν πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι ή για σκόπιμες καθυστερήσεις προκειμένου ο εκβιασμός να γίνει ακόμη ισχυρότερος. Βεβαίως, όσο καθυστερεί να επιστρέψει η τρόικα τόσο χάνονται οι κρίσιμες ημερομηνίες. Κάτι που επαναφέρει στο τραπέζι το σενάριο της παράτασης του μνημονίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μια απόφαση η οποία πάντως είναι καθαρά πολιτική αφού θα σημαδέψει και τις πολιτικές εξελίξεις.

Απαντήσεις σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σε συνέδριο που θα γίνει το βράδυ. Ωστόσο, απ' όλες τις πλευρές τονιζόταν με έμφαση ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και τίποτε δεν αποκλείεται. «Ακόμη και η ρήξη...», όπως έλεγαν με νόημα.








ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ





www.imerisia.gr



από noreply@blogger.com (TINOS VOICE)

μέσω Φωνή της Τήνου
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video