ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

(ΒΙΝΤΕΟ) Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: Η Τουρκία μακριά από ανατολίτικα παζάρια να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για το θέμα των προσφύγων. Οι πλούσιες αραβικές χώρες να κάνουν και αυτές το χρέος τους.”

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το πρόβλημα της μετανάστευσης, σε σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η πολύ σημαντική συνάντηση για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες αποφάσισε την αύξηση της δυνατότητας υποδοχής 100.000 προσφύγων σε όλο το μήκος του βαλκανικού διαδρόμου από τα ελληνικά σύνορα μέχρι τα σύνορα της Αυστρίας και της Γερμανίας.
Η Ελλάδα δέχθηκε να υποδεχτεί επιπλέον 50.000 πρόσφυγες από τους οποίους οι 20.000 καταρχήν θα φιλοξενηθούν με επιδοτούμενο ενοίκιο υποστηριζόμενο από την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, η Ελλάδα δεσμεύτηκε για τη δημιουργία κομβικών σημείων (hot spots) για την καταγραφή και την ταυτοποίηση των προσφύγων.



Σε μία τόσο σημαντική, όμως, συνάντηση έλειπε η βασική χώρα διέλευσης και εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη. Η Τουρκία. Με την οποία απαιτούνται άμεσα κοινές δράσεις, μακριά από ανατολίτικα παζάρια.
Έλειπαν, όμως και άλλοι. Οι Aφρικανικές χώρες. Γι΄ αυτό θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία των προέδρων Τουσκ και Γιούνκερ για συνάντηση στη Βαλέτα που θα βοηθήσει την κοινή μας προσπάθεια.
Έλειπαν, οι πλούσιες Aραβικές χώρες. Όπως η Σαουδική Αραβία που έχει ήδη εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3.000.000 πρόσφυγες.
Το προσφυγικό πρόβλημα είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα κριθούμε όλοι. Και εμείς και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρώπη. Θα κριθούμε για το εάν πράξαμε το χρέος μας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας και την ιστορία.»


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video