ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το νοσοκομείο Σαντορίνης... γεφύρι της Άρτας στην υγεία


Του Γιάννη Βλασερού (Γραμματέας του Τομέα νησιωτικών χώρων του ΠΑΣΟΚ - Καρδιολόγος Διευθυντής -Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών)
Το πρόβλημα της περίθαλψης της Σαντορίνης είναι πολύ μεγάλο. Ξεπερνάει τις ανάγκες ενός κοινού νησιού των Κυκλάδων.
Η Σαντορίνη αποτελεί, κατά το καλοκαίρι, τον πρώτο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό και οι ανάγκες της περίθαλψης υπερ-πολλαπλασιάζονται. Κι όμως αυτές οι ανάγκες «καλύπτονται» από ένα Κέντρο Υγείας το οποίο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του, υπολειτουργεί –όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην έκθεση-κραυγή
αγωνίας της Διοίκησής του: «Το ιατρικό προσωπικό καλύπτεται από επικουρικούς γιατρούς, με θητεία άγνωστης διάρκειας. Η θέση του καρδιολόγου καλύπτεται από γιατρό τρίμηνης θητείας από το ΠΕΔΥ. Δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί, πλήρης έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ανύπαρκτο ΕΚΑΒ έλλειψη αναλώσιμου υλικού κ.λπ.».

Εδώ μπορώ να προσθέσω και την δική μου εμπειρία όταν, το καλοκαίρι του 2014, δεχόμενος αγωνιώδεις κλήσεις από μέλος της Διοίκησης, παρενέβην προς τον υποδιοικητή της Β’ ΥΠΕ, κ. Πλάτση, προκειμένου να παραταθεί η θητεία του αγροτικού γιατρού Θηρασίας, που κάλυπτε ανάγκες του ΚΥ, αλλά και να προωθηθεί η μετακίνηση καρδιολόγου από το ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, γιατί τελείωνε η θητεία του υπάρχοντος επικουρικού καρδιολόγου.
Το οξύμωρο είναι ότι από το 2012 έχει ολοκληρωθεί ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, εξοπλισμένο, το οποίο ματαίως περιμένει να λειτουργήσει, παρότι έχουν περάσει 5 κυβερνήσεις και 6 υπουργοί υγείας.
Γιατί; Βασικός λόγος ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του νοσοκομείου, δημόσιος ή ιδιωτικός. Σταθερή και ανυποχώρητη θέση των κατοίκων του νησιού είναι να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.
Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε στη Βουλή η ίδρυση του Νοσοκομείου Θήρας, γεγονός πράγματι σημαντικό και ελπιδοφόρο.
Δυστυχώς, όμως, η ψήφιση για την έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου αναβλήθηκε για τις 7 Ιανουαρίου. Μία αναβολή που συντηρεί την αγωνία και τον φόβο των ενδιαφερομένων μήπως η λειτουργία του Νοσοκομείου μείνει πάλι στα χαρτιά.
Το νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος και τρόπος
να λειτουργήσει . Το έχει ανάγκη ο τόπος. Το έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video