ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γ. Χατζημάρκος: «Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, είναι η δική μας απάντηση στη μιζέρια και στο τέλμα που βυθίζεται η χώρα»

Ρόδος, 23 Ιουνίου 2016-Γ. Χατζημάρκος: «Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, είναι η δική μας απάντηση στη μιζέρια και στο τέλμα που βυθίζεται η χώρα»
«Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να υπηρετήσουν και να υποστηρίξουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη, με την επιστροφή του από το Άαρχους της Δανίας, όπου δηλώθηκε επισήμως το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να διεκδικήσει τον επίζηλο τίτλο για το έτος 2019.
Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει να στηρίξει τον δεύτερο βασικό πυλώνα της οικονομίας των νησιών μετά τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους – και κυρίως νέους ανθρώπους – στην γη και την πρωτογενή παραγωγή τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας υπηρετεί άριστα τον στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής, που είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.
«Η υποψηφιότητα του Νοτίου Αιγαίου είναι η δική μας απάντηση στην εσωστρέφεια και την μιζέρια που είναι βυθισμένη η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Με όπλο μας την εξωστρέφεια, επιδιώκουμε να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας στα νησιά μας, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς πολέμου. Μόνο με την εξωστρέφεια και την ανάδειξη των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας μπορούμε να κρατήσουμε τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έξω από το τέλμα» είπε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τόσο στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων, όσο και στον τομέα του τουρισμού από την υποψηφιότητα της Περιφέρειας, καθώς και στα στοιχεία εκείνα που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου, μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών Περιφερειών.
«Ο ασύγκριτος και ιδιαίτερος για κάθε ένα από τα 52 νησιά της Περιφέρειάς μας γαστρονομικός πλούτος, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και αποτελεί το ισχυρό όπλο στην διεκδίκηση του τίτλου. Είμαστε η μοναδική περιφέρεια της Ευρώπης όπου κάθε νησί έχει την δική του, ξεχωριστή, μοναδική πολιτιστική και γαστρονομική ταυτότητα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο τίτλος θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, καθώς υπάρχει ισχυρό κίνημα γαστρονομίας στις χώρες της Ευρώπης από όπου αντλούμε το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών».
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας του Νοτίου Αιγαίου για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 είναι στις 30 Ιουλίου 2016.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video