ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας: Καταγγέλλουν το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι εφαρμόζει πολίτικες Σύριζα

Πρωτοφανής μείωση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου
του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ο θεσμός του Κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που δημιουργήθηκε έπειτα από εισήγηση και συνεχόμενη πίεση της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» έχει σκοπό την έμπρακτη και άμεση βοήθεια σε ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας (1773 εκ των οποίων οι 693 είναι ανήλικοι και οι 140 βρέφη), που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Δεν είμαστε αφελείς. Η κοινωνική πολιτική δεν αρχίζει ούτε τελειώνει σε δυο σακούλες τρόφιμα κάθε
6 μήνες. Σε καμία περίπτωση δεν απαντά στα αίτια δημιουργίας της κρίσης, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από τα κλειστά γραφεία της Ευρωπαϊκής ένωσης, τις κυβερνητικές συσκέψεις μέχρι και τα πηγαδάκια των εκάστοτε αντιδημάρχων και κομματικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα παραπάνω επίπεδα, οι αποφάσεις που παίρνονται αποτελούν εκφάνσεις της σαρωτικής επέλασης μίας και μοναδικής πολιτικής που αφαιρεί την ικανότητα των ανθρώπων να ζήσουν, να δουλέψουν και να ευτυχίσουν στον τόπο τους.
Δεν είμαστε αφελείς στο να πιστεύουμε ότι με δελτία τύπου και ολιγόλεπτες, διαδικαστικού χαρακτήρα, συσκέψεις των επιτροπών του Δήμου, υπάρχει δυνατότητα ανάσχεσης της εφαρμογής των παραπάνω πολιτικών. Η πολιτική που εφαρμόζεται δε σταματά δια αντιπροσωπείας. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι ευθύνη όλων μας, μέσα και έξω από τους θεσμούς, στην καθημερινότητά μας και στους συλλογικούς αγώνες.
Δεν ζούμε όμως σε άλλο κόσμο, ώστε να πιστεύουμε ότι ακόμα και αυτές οι δύο σακούλες με τρόφιμα, δεν είναι απολύτως απαραίτητες!
Την Παρασκευή 17.06.2016 στην επιτροπή Κοινωνικού Παντοπωλείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και με τους λοιπούς εκπροσώπους της παράταξής του στην επιτροπή, υπερψήφισαν τη μείωση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού παντοπωλείου από 92.000 ευρώ σε 60.000 ευρώ ετησίως (που περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ από 9% σε 24% άρα η διαφορά από πέρυσι αγγίζει το 40%) την ίδια ώρα που δίνονται χιλιάδες ευρώ σε βεγγαλικά, δεξιώσεις και διαφόρων ειδών φανφάρες ενώ επίσης εντελώς αναίτια εκτινάσσονται προϋπολογισμοί έργων σε βάρος του δημοτικού ταμείου. Στην επιτροπή προήδρευσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη μείωση, χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολόγηση. Καταψηφίσαμε. Δεν αρκεί. Επαναλάβαμε τις εισηγήσεις που κάνουμε εδώ και χρόνια για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί ο θεσμός και τη μετάλλαξή του από ένα θεσμό ελεημοσύνης σε ένα θεσμό αλληλεγγύης. Δεν αρκεί.
Καλούμε όλους τους πολίτες να αντιδράσουν σε αυτή την πρωτοφανή μείωση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να αντιστρέψουν την απόφαση με την ισχυρή παρουσία τους μέσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video