ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δίκαιη λύση στο Κυπριακό - Nα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-20 Ιουλίου 1974: Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

20 Ιουλίου 2016: 42 χρόνια μετά…

Η λήθη είναι παραμύθι!

Δεν ξεχνώ τον «Αττίλα» και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο

Δίκαιη λύση στο Κυπριακό - Nα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής

Συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Στις 20.7.1974 τα τουρκικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη βόρεια Κύπρο, ενώ η τουρκική αεροπορία χτυπούσε ανελέητα το νησί της Αφροδίτης. Το «Σχέδιο Αττίλας» ήταν σε πλήρη εφαρμογή και καλά οργανωμένο. Σε λίγες μέρες το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε καταληφθεί με βία και πρωτοφανή βαρβαρότητα από τον Τούρκο κατακτητή και λίγο αργότερα δημιουργείται το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και Τούρκοι έποικοι από την Ανατολία μεταφέρονται στη Μεγαλόνησο! Στο πέρασμά του ο κατακτητής σκόρπισε το θάνατο, τη βία, την καταστροφή και υποχρέωσε χιλιάδες Ελληνοκύπριους να φύγουν απ’ τις εστίες τους.

Στα χρόνια που πέρασαν, πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Δεν έχουν ευοδωθεί, και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα σχέδια επίλυσης που έχουν εμφανιστεί ευνοούν τους Τούρκους κατακτητές και όχι το διωκόμενο κυπριακό Ελληνισμό!

Συγχρόνως οι γενιές των ανθρώπων αλλάζουν, διαδέχονται η μία την άλλη και σε αυτό το φυσικό φαινόμενο ευελπιστούν «κάποιοι/ες» να ξεχαστούν τα πάντα, να ξεχαστεί η φρικαλέα εισβολή και να παγιωθούν οι θέσεις του κατακτητή.

Η μνήμη των Ελλήνων είναι αναλλοίωτη.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το «Δεν ξεχνώ» την τουρκική εισβολή και τις συνέπειές της στην Κύπρο, θα παραμένει ζωντανό.

Η Ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε παραχαράσσεται και ούτε θα δεχτούμε -στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και των «επιταγών» που φέρνει- να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και οι αρχές και οι αξίες του Ελληνισμού.

Είναι απαίτηση να υπάρξει δίκαιη λύση για το Κυπριακό και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Σήμερα, 20 Ιουλίου 2016 συνεχίζουμε να βροντοφωνάζουμε
«Δεν ξεχνώ»
και να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού.

Διαφορετική προσέγγιση αποτελεί λήθη και ασεβή στάση απέναντι σ’ αυτούς που παραμένουν «αγνοούμενοι» και που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο, υπηρετώντας τα εθνικά μας ιδανικά και τις αξίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις που αφορούσαν τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, παρέστη:

στις 15.7.16 στην εκδήλωση - ομιλία που διοργανώθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου, με θέμα: «Κύπρος 1974. Ανοιχτοί λογαριασμοί...», και

στις 16.7.16 επισκέφθηκε στον ίδιο χώρο την «Έκθεση κυπριακού βιβλίου» για την εισβολή και την κατεχόμενη Κύπρο και την «Έκθεση Καταστροφής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Κατεχόμενα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:h.kokkinos@pnai.gov.gr | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video