ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΝΟΥ
 

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
Η δημοτική αρχή Τήνου, συνεχίζει να παραχωρεί τομείς της καθαριότητας σε εργολάβους, όπως άλλωστε γίνεται στους περισσότερους δήμους της χώρας, σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Τα επιχειρήματα του δημάρχου κατά κανόνα είναι η ανεπάρκεια οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας και οι κυβερνητικές απαγορεύσεις λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων για τις προσλήψεις προσωπικού. Η αλήθεια είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική διοίκηση στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, με πρόσχημα τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους. Στην πραγματικότητα επιβαρύνει τους δημότες που θα πληρώνουν ακόμα περισσότερα ανταποδοτικά για την καθαριότητα, ανοίγοντας τις πόρτες στα εργολαβικά συμφέροντα και ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Κανένας σχεδιασμός δεν έγινε ποτέ, για την ανανέωση και συμπλήρωση του «γερασμένου» στόλου των οχημάτων καθαριότητας.
Καμιά στήριξη από τη δημοτική αρχή να βοηθήσει το λειψό προσωπικό, που παλεύει μόνο του για να τα βγάλει πέρα και κάποιες φορές έχει να αντιμετωπίσει απαράδεκτες συμπεριφορές “πολιτών” χωρίς υπεράσπιση.
Απεναντίας, όταν οι εργάτες καθαριότητας απεργούσαν, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους (10 μήνες απλήρωτοι) η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή ασκούσε πιέσεις και απειλές ότι θα προσφύγει ακόμα και στον εισαγγελέα, προκειμένου να εξαναγκάσουν τους απολυμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους συμβασιούχους να βγούνε στη δουλειά.
Σε αυτό τον αγώνα δείξαμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους καθαριότητας και διαπιστώσαμε από κοντά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πραγματικά η κατάσταση ήταν τραγική.
Να τι κατήγγειλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ-ΟΤΑ) που ήρθαν στο νησί:
“Κατά την επίσκεψη μας στους χώρους του αμαξοστασίου αποκαλύφθηκε πλήρως η απαξίωση που επικρατεί στο χώρο και τα οχήματα του δήμου.
Αποκαλύφθηκε η συνειδητή υποβάθμιση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή. Ο υποτιθέμενος χώρος του αμαξοστάσιου είναι στη κυριολεξία μέσα στα σκουπίδια, τα οχήματα δεν έχουν περάσει ποτέ ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα η συντήρηση των οχημάτων είναι ανύπαρκτη, τα ελαστικά των οχημάτων είναι ακατάλληλα, τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζεύουν τα σκουπίδια στη κυριολεξία με γυμνά χέρια”.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του δήμου Τήνου και απαιτεί:
Tην κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να επισκευαστούν όσα οχήματα είναι επικίνδυνα για να μην έχουμε κι άλλα ατυχήματα. Όλα τα οχήματα εφοδιασμένα με πιστοποιητικά ΚΤΕΟ και ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στο εργοτάξιο – αμαξοστάσιο και κατασκευή τουαλετών και αποδυτηρίων για τους εργαζόμενους.
Να βρεθεί λύση εδώ και τώρα στην ανεξέλεγκτη διάθεση απορριµµάτων στο Κοσσίνι, που έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και είναι απειλή για τη δηµόσια υγεία.

  • Να φύγουν τώρα όλοι οι εργολάβοι από τον Δήμο.
  • Καμιά υπηρεσία στα χέρια ιδιώτη.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video