ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πως να χειριστείτε σωστά το ωμό κοτόπουλο στην κουζίνα σας



Τα πουλερικά, ως τροφή στην κουζίνα μας, ήταν πάντα ένα καταφύγιο για τα βακτήρια, αλλά σύμφωνα με νέα ευρήματα, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο...

Οι λοιμώξεις ανθρώπων από καμπυλοβακτηρίδιο, ένα βακτήριο που βρίσκεται συνήθως στο ωμό κοτόπουλο, έχουν αυξηθεί κατά 13% από το 2008, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων των ΗΠΑ (Center for Disease Control and Prevention – CDC).



Αλλεπάλληλες έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι το ωμό κοτόπουλο (είτε είναι βιολογικής εκτροφής, είτε όχι) έχει πολύ επιβλαβή -για την υγεία του ανθρώπου- βακτήρια. Έτσι, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε βιολογικά κοτόπουλα, αποφεύγοντας έτσι ασθένειες που συνδέονται με την εκτροφή τους, δεν μπορείτε να αποφύγετε τους κινδύνους του χειρισμού του νωπού κοτόπουλου στην κουζίνα σας.



Ευτυχώς, το καμπυλοβακτηρίδιο πεθαίνει σχετικά εύκολα και γρήγορα, οπότε αρκεί να είστε προσεκτικοί και δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα.



Δείτε τι πρέπει να κάνετε, για να χειριστείτε σωστά το ωμό κοτόπουλο στην κουζίνα σας:



Μην το πλένετε: Το να ρίξετε άφθονο νερό στο ωμό κοτόπουλο δεν θα ξεπλύνει το καμπυλοβακτηρίδιο, τη σαλμονέλα, ή το E-coli. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να διασπείρετε τους γεμάτους βακτήρια χυμούς του κοτόπουλου στις γύρω επιφάνειες (νιπτήρας, πάγκος κουζίνας κλπ) σε απόσταση ακόμα και μισού μέτρου από την βρύση. Αν θέλετε να το πλύνετε, κάντε το προσεκτικά χωρίς να πιτσιλίσετε πολύ.



Από την συσκευασία στο τηγάνι: Προσπαθήστε να βάλετε ό,τι μπαχαρικά θέλετε στο κοτόπουλο απευθείας στην συσκευασία που το αγοράσατε. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το κοτόπουλο απευθείας στο τηγάνι για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των επιφανειών που αγγίζει. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε ξεχωριστές σανίδες κοπής και μαγειρικά σκεύη (πχ μαχαίρια, πιάτα) για το ωμό κοτόπουλο, και καθαρίστε καλά τα πάντα με ζεστό νερό και σαπούνι. Μην ξεχάσετε ποτέ να πλύνετε τα χέρια σας στο τέλος.



Προνοήστε: Έχετε έτοιμες τα σκεύη (πχ τηγάνια και άλλα) προτού καν βγάλετε το ωμό κοτόπουλο από το ψυγείο, προκειμένου να μην πιάσετε με τα χέρια σας πολλές επιφάνειες, αφότου το αγγίξετε.



Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος: Δεν συνηθίζεται σε πολλές κουζίνες και συνταγές αλλά είναι πολύ χρήσιμο. Ίσως νομίζετε ότι ξέρετε πότε ακριβώς είναι πλήρως μαγειρεμένο το κοτόπουλο, αλλά ίσως κάνετε λάθος. Πάντα να ελέγχετε την εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου για να βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει τουλάχιστον τους 75 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του.


http://ift.tt/1ag225d



από noreply@blogger.com (TINOS VOICE)

μέσω Φωνή της Τήνου - Νέα από την Τήνο και όχι μόνο....
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video