ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανυπακοή, απεργία... μερική

Ανυπακοή, απεργία... μερική


"Ανυπακοή, απεργία γενική" αναφέρει ένα από τα πλέον γνωστά συνθήματα που ακούγονται στις πορείες τις ημέρες των απεργιών. Δυστυχώς όμως, στη Σύρο το σύνθημα πρέπει να μετατραπεί σε "ανυπακοή, απεργία... μερική".


Τουλάχιστον αυτή την εικόνα αντικρύσαμε σήμερα στην Ερμούπολη όπου αρκετοί δημόσιοι φορείς, οι τράπεζες, αλλά και το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων λειτουργούσαν κανονικά. Και απ' αυτούς που τελικά απέργησαν όμως, ελάχιστοι έκαναν τον κόπο να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις-πορείες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης.


Ο όρος "σκόρπια διαδήλωση" ταιριάζει γάντι, καθώς στην μεν συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων ήταν δεν ήταν 40 άτομα, ενώ στην συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και στην πορεία που ακολούθησε δεν ξεπερνούσαν τους 150 και αυτό κυρίως χάρη στη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών.


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε κατοίκους της Σύρου


Αναφορικά με την συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, διαβάστηκαν τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις των φορέων που συμμετείχαν και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (παραλία, Θυμάτων Σπερχειού, Πρωτοπαπαδάκη, Ερμού, Πλατεία Μιαούλη).


Η πορεία κατέληξε έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στην συζήτηση που έγινε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των απεργών και της υπεύθυνης του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ Σύρου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του Αρτέμη Ρουσσουνέλου και της οικογένειάς του που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.


Η υπεύθυνη ενημέρωσε πως η ηλεκτροδότηση στον συγκεκριμένο έχει αποκατασταθεί, ωστόσο έκανε αναφορά για δεκάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία των απεργών ζήτησε από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να εξαντλούν κάθε περιθώριο πριν προχωρήσουν σε διακοπές της παροχής ρεύματος.


{gallery}sampledata/SYROS/REPORTAZ/APERGIA_NOEMBRHS2014{/gallery}








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video