ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΉ ΤΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΑΣ                       ΓΥΝΑΙΚΑΣ+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
 
Προς  Όλες τις γυναίκες
Σήμερα 8 Μαρτίου, γιορτή της γυναίκας, είναι για μένα, μια ευκαιρία  να απευθύνω ένα χαιρετισμό και ένα σύντομο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.
Ενώ γράφω αυτά τα λόγια για σας, εμφανίζεται στο μυαλό μου η κατ’ εξοχήν γυναίκα, η Μαρία από τη Ναζαρέτ, «Η Παρθένος και Μητέρα, θυγατέρα του Υιού της» (Dante).
Η Γη, αληθινή κοιλάδα δακρύων, γίνεται το φόντο της τραγωδίας μιας προβληματικής ανθρωπότητας.
Σ’ αυτό το εύθραυστο πλαίσιο, η γυναίκα αποδεικνύεται  όλο και πιο θαρραλέα  και με την αντοχή της στις καθημερινές αντιξοότητες, πιο δυνατή, όπως αυτή που επαινείται από την Αγία Γραφή.
Η ιστορία τόσων και τόσων  γυναικών είναι η επιβεβαίωση ότι «ο Θεός δεν έθεσε στον κόσμο παιχνίδια και κούκλες». Το να γιορτάζουμε την  μέρα της γυναίκας  και μετά να ξεχνούμε το έργο που επιτελεί στην οικογένεια και στην κοινωνία, μου φαίνεται υποκριτική πρωτοβουλία. Εάν η ημέρα της γιορτής της γυναίκας τελείται με τιμή, σεβασμό και εκτίμηση απέναντί της, τότε ναι, αξίζει διότι αναδύεται ο αέρας της εκτίμησης.
Συγχαρητήρια, γυναίκες όλων των ηλικιών!
Να αισθάνεστε όλες μεταξύ σας ενωμένες. Να είστε μια δυνατή και αδιάσπαστη αλυσίδα, που θα διατηρεί  ενωμένη την ανθρωπότητα, παρά τις όποιες κακουχίες. Δημιουργείστε έναν ισχυρό εναγκαλισμό υπεράσπισης, σιγουριάς και αλληλεγγύης.
Με σας και για  σας, παρακαλώ το Θεό, ώστε  να εκτιμάται η αξιοπρέπειά σας, διότι της αξίζει.  Και αυτή  να  γίνεται πηγή  τρυφερότητας μέσα στον εχθρικό κόσμο μας με τη δική σας δυνατή αγάπη και να κάνει άλματα αλληλεγγύης, κατανόηση και προσφοράς.
Μην παραδίνεστε  ενώπιον των ανησυχητικών φαινομένων, μην εξουσιοδοτείτε κανένα για τη δική σας ικανότητα που ευτυχώς δεν μπόρεσε να καταστρέψει η επιθετική παρορμητικότητα που πλημμυρίζει και συνθλίβει τόσους ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ για ότι είστε και ότι κάνετε και ζητώ από το Θεό να σας προστατεύει και να σας ευλογεί.
Χρόνια σας πολλά με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.
 
+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video