ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Mαρινόπουλος:Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους




Την πρώτη επίσημη συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefpur – ΜαρινόπουλοςDia είχε το Σάββατο η διοίκηση της “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ”. Στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν μόνο το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, αλλά και σειρά άλλων εργασιακών θεμάτων που προκύπτουν λόγω της μετάβασης στη νέα εποχή. Λεπτομέρεια μεν, με συμβολισμό δε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της “Σκλαβενίτης”. Σε ό,τι αφορά ειδικά τα δεδουλευμένα, στους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι στο σύνολό τους θα καταβληθούν έως το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι οι εκπρόσωποι της επιχείρησης δήλωσαν ότι:
- Θα τηρήσουν στο ακέραιο κάθε υποχρέωσή τους που απορρέει από την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε από την υπ’ αριθμ. 61/2017 Απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία προβλέπεται ότι όλες οι ενεργές συμβάσεις εργασίας που υπήρχαν στις 30/06/2016, αλλά και όσες συνήφθησαν μεταγενέστερα, θα μεταφερθούν στην νέα Εταιρεία μαζί με ότι άλλο προβλέπεται στις Συμφωνίες Εξυγίανσης, εφαρμόζοντας και τα προβλεπόμενα από τον Νόμο περί «Προστασίας εργαζομένων σε μεταβιβαζόμενες επιχειρήσεις».
-Εν όψει της παραπάνω μεταφοράς έχουν ήδη προβεί και θα ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών όλες τις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των υπηρεσιών (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Δ. κ.λ.π.) και θα τηρήσουν εντός της νόμιμης προθεσμίας την υποχρέωσή τους για ενημέρωση των εργαζομένων λόγω μεταβολής των στοιχείων του εργοδότη σύμφωνα με το Νόμο.
Ως διάδοχος εργοδότης θα τηρήσουν τους σχετικούς με τους εργαζόμενους όρους των Συμφωνιών Εξυγίανσης όπως αυτοί επικυρώθηκαν με την παραπάνω συμφωνία.
Για τα καταστήματα που θα κλείσουν λόγω της απόφασης της επιτροπής ανταγωνισμού δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν σε κοντινά με την οικία τους καταστήματα.
Η Επιχείρηση έχει ήδη αναθέσει σε εταιρείες ΕΞΥΠΠ την εκτέλεση καθηκόντων Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας για όλες τις εγκαταστάσεις.
Το Σωματείο από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι το αντιπροσωπευτικότερο και με πανελλαδική οργάνωση, μέσω των 25 Παραρτημάτων του, όπως εδώ και 35 χρόνια με απόλυτη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου και τιμώντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων κατέβαλε κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, έτσι και σήμερα συνέβαλε τα μέγιστα να ολοκληρωθεί η Συμφωνία Εξυγίανσης με τέτοιο τρόπο που θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, θα καταβάλλονται οι αποδοχές των εργαζομένων, θα διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματά τους και θα δίνεται η προοπτική για παραπέρα διεκδικήσεις.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα εξής ζητήματα: τη μεταφορά των εργαζομένων σε απομακρυσμένους χώρους (αποθήκες κ.λ.π.) για το οποίο η “Σκλαβενίτης” δήλωσε ότι θα εξετάσει τον τρόπο που θα γίνεται. Επίσης, οι εκπρόσωποι της “Σκλαβενίτης” διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι θα διερευνήσουν τη δυνατότητα να εφαρμοσθεί εκ νέου για τους εργαζόμενους το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που είχαν μέχρι πρότινος.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Νότιο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video